Hírarchívum

Az Apple iTunes újabb eladási mérföldkõhöz ért

Az Egyesült Államokban a karácsonyi vásárlási láz az iTunes-használók környezetét is elérte. Bizonyíték erre, hogy az Apple Computers bejelentése szerint elérte az egymillió dollárt a kvázi vásárlási utalványok összege, amelyért a megajándékozott az iTunes rendszerérõl zenéket tölthet le. Az is meglepõ, hogy ez a fajta lehetõség mindössze október 16-a óta lehetséges, mégis sokan élnek ezzel az ajándékozási formával.

Maguk a „vásárlási bónok” részben az iTunes rendszerén keresztül vásárolhatóak meg, részben az Apple-hálózat kiskeredõin, részben az apple.com-on keresztül. A szülõk pedig hónap végén visszajelzést kapnak, hogy csemetéjük kontóján mekkora összeg szerepel még.

Az Apple azt is bejelentette egyidejûleg, hogy áprilisi indulása óta a héten eladták a huszonötmilliomodik hangfelvételt, ami történetesen Frank Sinatra Let It Snow címû dala volt. Steve Jobs, az Apple igazgatója azt is hozzá tette, hogy ma már heti másfél millió hangfelvételt töltenek le a hálózatról, ami a jelenlegi ütem mellett évi 75 milliós eladást jelent.(Billboard Bulletin)