Hírarchívum

John Kennedy váltja Jay Berman-t az IFPI élén

Hat évig vezette az IFPI-t, a Hanglemezkiadók Nemzetközi Szervezetét, a zenei ipar globális képviselőjét az amerikai Jay Berman, akit most a brit kormány által is kitüntetett jogi végzettségű John Kennedy követ. Kennedy majd negyedszázada résztvevője a zenei iparnak, dolgozott előadók mellett, utóbbi éveit már a kiadók oldalán töltötte.A hivatalos bejelentés szerint 2005. január 1-től veszi át Jay Berman-től John Kennedy az IFPI irányítását. Az 51 esztendős, londoni születésű Kennedy már évek óta áll kapcsolatban az IFPI-jal, tagja volt a Központi Testületnek (Main Board) és 2002 és 2004 között vezette az Európai Regionális Testületet (European Regional Board). Ezalatt az idő alatt főszerepet játszott a hanglemezipar és a kormányok közötti jó kapcsolat ápolásában a szektor képviseletében. Huszonöt éves karrierjét a zenei iparban mint ügyvéd kezdte – előadókat, menedzsereket és lemezkiadókat képviselt pályafutása kezdeti szakaszában. Nevét a Live Aid és a Band Aid projectek kapcsán ismerte meg a közvélemény, melyben vezető szerepet játszott a szervezésben Bob Geldof oldalán, ezért a brit kormány 1985-ben ki is tüntette.

Jay Berman hat esztendőt töltött az IFPI élén, az év végén viszont visszatérhet szülőföldjére, az Egyesült Államokba. Mr. Berman volt az, aki az elmúlt esztendőkben sikeresen kezelte a zenei ipart ért óriási változásokat és vezette globálisan az iparág törvényhozói és a kalózok elleni harcban kifejtett tevékenységeit. John Kennedy október elsejétől csatlakozik az IFPI londoni csapatához és Jay Berman-nel közösen annak december végi távozásáig együtt dolgoznak a szervezet élén.

„Két éves időtartamra érkeztem az IFPI-hoz, végül hat évig maradtam – nyilatkozta Jay Berman. Élveztem a munkám minden pillanatát, beleértve az utóbbi három év küzdelmeit. Úgy állok fel, hogy tudom, mennyi mindent sikerült elérnünk a lemezkiadókkal és a nemzeti csoportokkal együtt. Abban pedig biztos vagyok, hogy John Kennedy ideális utód, folytatja a megkezdett munkát. Ezúton szeretnék köszönetet mondani az IFPI fantasztikus csapatának világszerte, remek munkát végeznek. Számos nagy győzelmet arattunk együtt.”

„Olyan időket élünk, amikor a zenei iparnak eddig nem tapasztalt kihívásokkal kell szembe néznie. De hiszek benne, hogy kreativitással, tehetséggel és kellő határozottsággal meg tudunk birkózni ezekkel a problémákkal. Ezért is vállaltam ezt a munkát. Kitűnő állapotban veszem át az IFPI-t, köszönhetően elődöm, Jay Berman az elmúlt hat évben nyújtott remek munkájának – nyilatkozta a kinevezés után John Kennedy. (IFPI)