Hírarchívum

A Sony-BMG bejelentette az átalakítás határidejét

A két major összeolvadása után létrejövő kiadó-óriás menedzsmentje nyilvánosságra hozta azt a végső dátumot, amelyre a két cég összeolvadása globálisan be kell, hogy fejeződjön: 2005. június 30. Európában és az Egyesült Államokban már az újévet is az új cégnév alatt kezdik a munkatársak.„Az egy teljesen józan lehetőség, hogy a jövő év június 30-ra befejezzük a két cég integrációját, bár reményeink szerint a munka nagy részén már az idei esztendő végére túl leszünk – nyilatkozta a Sony-BMG egyesülésről Michael Smellie COO. A legfőbb operatív tisztségviselő szerint a teendők hatvan százalékával már készen lesznek az év végére. „Néhány országban azonban mindez hosszabb időt fog igénybe venni. Ráadásul több különböző rendszert kell integrálnunk, ami megint csak egy jó hosszú ideig fog tartani. Az Egyesült Államokban már ott tartunk, hogy tudjuk, a Sony volt főhadiszállásáról irányítjuk a céget, a New York-i a Madison Avenue 550-ből.”

Smellie nem tudta pontosan megmondani hány munkahellyel lesz kevesebb az egyesülés után, de körülbelül világszerte 2000 dolgozójától válik meg az új óriás. „Ez nagyjából az a szám, amelyet Andrew Lack CEO, a legfőbb döntéshozó tisztségviselő használ, de még csak most jönnek az egyeztetések, hogy melyik országban hányan képviseljék majd az új céget – fűzte hozzá Smellie, aki a nemzetközi Sony-BMG üzemeltetéséért is felelős, és így bejelentette a hálózat felső vezetésének összetételét is. Ezek szerint Tim Bowen felelős az Egyesült Királyságért, Kanadáért, Ausztráliáért, Új-Zélandért és a Dél-Afrikai Köztársaságért. Richard Denekamp lesz a Sony-BMG Asia vezetője, Frank J. Welzer a latin-amerikai szekció főnöke, míg Európában a holland Maarten Steinkamp lesz a legmagasabb szintű regionális vezető, aki korábban már vezette a BMG hasonló osztályát, így nem lesz ismeretlen szereplő.

Michael Smellie azt is bejelentette, hogy a legsürgősebb tennivaló most minden területen megtalálni és kijelölni a vezetőket, hogy utána már csak az integrációs folyamatokat kelljen irányítani. Smellie azt is elmondta, hogy hamarosan tudatja az új vezetők névsorát, valamint az egyes területek közös indulásának dátumát. Meg nem erősített információink szerint Magyarországon 2005. január elsejével indul a közös kiadó.