Hírarchívum

A Clear Channel-é a Multimedia Concerts

Az amerikai szórakoztatóipari óriás, a Clear Channel Entertainment, amely korábban rádiós befektetései révén vált ismertté Európában, most egy másik, az Egyesült Államokban sikeres vállalkozását bõvíti vásárlások révén ezúttal Közép-Európában. A vezetõk nagy jövõt látnak a koncertszervezés felfuttatásában a régióban és ez Magyarországot és az itt piacvezetõ Multimedia Concerts-et is érinti. A Clear Channel Entertainment (CCE) Europe 4 a Multimedia csoporthoz kapcsolódó közép-európai szórakoztatóipari vállalkozások megszerzésével bõvítette tovább európai cégbirodalmát. Az érintett cégek között van a közismert koncertszervezõ, Hegedûs László által vezetett magyarországi Multimedia Concerts, a csehországi Interkoncert (igazgató: Serge Grimaux és Robert Porkert) valamint a lengyelországi Odyssey (igazgató: Steven Todd és Hubert Stajniak). A CCE megszerezte továbbá a Tim Dowdall által irányított Multimedia International-t amely turnészervezéssel és a közép-kelet-európai régióban nemzetközi rendezvények szervezésének koordinálásával foglalkozik a korábban felsorolt 3 céggel közösen.

Michael Rapino, a CCE Global Music elnöke a következõket nyilatkozta az ügyletekrõl: „ Örömmel üdvözöljük Lászlót, Timet, Serge-t, Robertet, Stevent és Hubertet a Clear Channel hálózatában. Az elkövetkezendõ évek sikere szempontjából hatalmas lehetõséget látunk ezekben a piacokban és hisszük, hogy a Clear Channel a helyi cégek tapasztalatával ütõképes kombinációt alkot, ami mind a mûvészek, mind a zene élvezõi, azaz közönség számára igazi elõnyt jelent.”

Az elkövetkezendõ néhány hónapban a Multimedia Concerts a Budapest Sportarénában és a debreceni Fõnix csarnokban a világhírû ír Riverdance társulat elõadásait és a Budapest Kongresszusi Központban Diana Krall koncertjét mutatja be. Az Interkoncert szervezésében Ibrahim Ferrer, Sting, a Riverdance, Diana Krall és a Rammstein lép színpadra illetve az Odyssey a Rammstein koncertjét szervezi.

A Clear Channel Entertainment (CCE) az élõ koncertek piacvezetõ cége az egész világon (Madonna, a Rolling Stones, a U2 és további más mûvész turnéinak szervezõje), a Clear Channel Communication (CCU) a köztéri hirdetés iparág világszintû piacvezetõjének leányvállalata. A CCE, mint a szórakoztatóiparban vezetõ cég, jelenleg a világon több mint 130 rendezvény helyszínt (stadiont, sportcsarnokot, kongresszusi központot) tulajdonol vagy menedzsel, ebbõl 100 helyszín Észak-Amerikában és több, mint harminc Európában található. 2003-ban a cég összesen 69 millió látogatóval, 32 ezer rendezvényt szervezett, többségükben koncerteket, a Brodway-on illetve a West End-en futó színházi show-kat, gyerekprogramokat, sportrendezvényeket, múzeumi kiállításokat valamint speciális autós-motoros versenyeket. Fenti tevékenységeitõl függetlenül a cég mûködtet egy spotrmenedzseri ügynökséget (SFX), amely menedzseri, marketing és befektetési tanácsadásokat ad a világ több élsportolójának. A Clear Channel Entertainment-hez tartozó LIVE Channel, a marketing szolgáltatások és termékreklámozások mellett céges rendezvényszervezéssel is foglalkozik. A Clear Channel Entertaiment jelen van Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában. A Clear Channel Entertainment-központja New Yorkban, a Clear Channel Entertainment Europe központja Londonban található