Hírarchívum

A Sony-BMG újabb magas rangú vezetõt nevezett meg

Ron Wilcox személyében újabb vezetõ neve került a szakma és a nagyközönség elé, aki a jövõben a mamutcég üzleti és jogi ügyeiért felel majd.Úgy tûnik minden hétre jut valami friss információ a két major, a Sony Music és a BMG összeolvadásából létrejövõ szupercéggel kapcsolatban. Amíg például biztosat nem lehet tudni az egyes területek és országok új felállásáról, addig már a legfelsõbb vezetõség lassan „összeáll”. Most, a nagyrégiók vezetõinek kinevezése után Ron Wilcox szerzõdését jelentette be a Sony-BMG, aki a jövõben a közös cég üzleti és jogi ügyeinek vezetõje lesz. New York-ban lesz az irodája és egyedüli felettese Andrew Lack, a cég vezérigazgatója lesz.

Wilcox együtt dolgozik majd a Sony-BMG label-jeinek vezetõivel és felel a cég globális üzleti és jogi ügyeiért, de ezen kívül beleszólása lesz más egyéb fontos üzletbe, mint a kiadó katalógusának összeállítása, a filmes kapcsolatok fenntartása, döntés soundtrack-ekrõl, különleges projectekrõl valamint a klasszikus, a gyermek és a digitális üzletmenetrõl.

Ron Wilson számára mindez nem ismeretlen, hiszen korábban a Sony Music Entertainment üzleti ügyeiért és az új technológiákért felelõs osztályának vezetõje volt.