Hírarchívum

Illegális letöltõ oldalt zártak be egy razzia során

Az indonéz rendõrség több illegális on-line letöltõoldalt záratott be néhány razziát követõen november 9-én Jakartában és környékén.Az indonéz rendõrség több illegális on-line letöltõoldalt záratott be néhány razziát követõen november 9-én Jakartában és környékén.

A hatóságok az IFPI Asia Pacific és az ASIRI, az indonéz lemezipari szövetség által szolgáltatott bizonyítékok alapján ütöttek rajta két, kifonomult módszereket használó illegális vállalkozáson. A két cég jogsértõ zenei fájlok mobiltelefonokra és egyéb digitális szolgáltatásokra történõ eladására specializálódott. Árusítóhelyeik megtalálhatóak voltak a jelentõsebb indonéziai bevásárlóközpontokban is.

A rendõrök a két illegális szolgáltatóhoz (Download Mania és Download Station) köthetõ nyolc különbözõ helyen folytattak razziát Jakarta környékén, köztük a központi irodában, ahol az üzleti iratokat is õrizték. Ezidáig a hatóság több mint 60 számítógépet foglalt le, melyek darabonként átlagosan 28 ezer illegális zenei fájl-t tartalmaztak, valamint letartóztatták az egyik vállalkozás vezetõjét.