Hírarchívum

Geszti Margitot nevezték ki a Sony-BMG hazai vezetõjévé

Néhány hetes tárgyalássorozat után a két major lemezkiadóból létrejövõ óriáscég sorban nevezi meg az egyes régiók új vezetõit. A legfrissebb információkban a kanadai és az olasz vezetõ mellett a lengyel, a cseh és a magyar cég leendõ vezetõjének a neve is ismertté vált: hazánkban Geszti Margit viszi tovább a közös ügyeket 2005. január 1-tõl.A Sony-BMG New York-i központjából legelõször a csúcsvezetõk neveit és leendõ beosztásait ismerhette meg az üzleti világ, majd a nagyobb régiók, kontinensek vezetõire derült fény. Most már az is ismertté vált, hogy a legnagyobb piacok után kik vezetik majd az európai közös cégeket. A régiót vezetõ holland Maarten Steinkamp alá tartozó olasz, lengyel, cseh és magyar vezetõk nevét is nyilvánosságra hozta az amerikai Billboard online verziója.

A rövid közlemény szerint a 2005. január elsején rajtoló budapesti székhelyû Sony-BMG Magyarország ügyvezetõ igazgatója Geszti Margit lett, aki korábban a BMG Magyarország hasonló tisztjét töltötte be, ahol a cég megalakulása, 1991 óta dolgozik. A közlemény arra is kitér, hogy a BMG a hazai repertoárát illetõen piacvezetõ Magyarországon.

A prágai székhelyû Sony Music Central Europe eddigi ügyvezetõje, Zbynek Knobloch lesz a szintén a jövõ esztendõ legelejétõl induló Sony-BMG Csehország vezetõje. Knobloch, aki korábban a Bonton nevû független kiadótól érkezett a cseh Sony Music élére, 2003-tól vezette a közép-európai ágát a cégnek, vagyis felelõs volt Csehország mellett a szlovák, a lengyel és a magyar Sony Music munkájáért is. A varsói székhelyû Sony-BMG Lengyelország élére Piotr Mackowiak-ot nevezték ki, aki 1998 óta a lengyel Sony munkatársa, és aki révén a cég nagyobb piaci részesedést tudott kiharcolni, elsõsorban a hazai repertoár fejlesztésének köszönhetõen.

Maarten Steinkamp a régióval kapcsolatban nyilatkozott a Billboard-nak: „Magyarország, a Cseh Köztársaság és Lengyelország is ma már tagjai az Európai Uniónak, így a régió gazdasági és kulturális jelentõsége folyamatosan nõ. Margit, Zbynek és Piotr egyaránt tehetséges emberek, akik a jó döntéseket fogják meghozni, hogy e területek értékesek és eredményesek legyenek a jövõ Sony-BMG-jében.”

Kanadában Lisa Zbitnew, a BMG Canada eddigi vezetõjét nevezték ki a Sony-BMG Canada ügyvezetõ igazgatójává, míg Olaszországban a közös céget ezentúl Franco Cabrini vezeti, aki 1991 óta volt a milánói székhelyû Sony Music Italy igazgatója. Cabrini szintén Maarten Steinkamp felé jelenti majd cége ügyeit.