Hírarchívum

Indul az Art-tér tehetségkutató

Zenekarok, elõadók, énekesek, MC-k, DJ-k figyelem! Az újonnan megnyílt békásmegyeri Ártér és a Universal Music hanglemezkiadó megrendezi történetének legnagyobb elsõ tehetségkutató versenyét. A döntõs zenekarok 6.000 fõs nézõtér elõtt, sztárfellépõkkel egy színpadon játszhatnak. Fõdíj egy lemez-elõszerzõdés a Universal Hanglemezkiadóval.Zenekarok, elõadók, énekesek, MC-k, DJ-k figyelem! Az újonnan megnyílt békásmegyeri Ártér és a Universal Music hanglemezkiadó megrendezi történetének legnagyobb elsõ tehetségkutató versenyét. A döntõs zenekarok 6.000 fõs nézõtér elõtt, sztárfellépõkkel egy színpadon játszhatnak. Fõdíj egy lemez-elõszerzõdés a Universal Hanglemezkiadóval.

Helyszín: Ártér, Békásmegyer, Királyok útja 225.

Jelentkezés: on-line a www.arter.hu oldalon ingyenesen, kizárólag az on-line regisztráció menüpontban található adatlap kitöltése, egy zenekari fotó és két mp3 formátumú dal feltöltése szükséges.
Jelentkezési határidõ: 2007. szeptember 14.
Döntõ idõpontja: 2007. szeptember 21-22.

A részvételi feltételekrõl és a lebonyolításról részletes információk az alábbiakban olvashatóak:

Az Art-tér tehetségkutató 2007 szabályai, lebonyolítása

Részvételi feltételek: A versenyre bárki jelentkezhet, sem korhatár, sem stílusbeli kötöttségek nincsenek. A verseny az élõzenérõl szól, s a kiválasztott résztvevõk professzionális körülmények között mutathatják be tudásukat.

A jelentkezéseknek az alábbi anyagokat kell tartalmazniuk:
- a zenekar képviselõjének neve, elérhetõségei
- a zenekar rövid bemutatása, tagok felsorolása
- 1 db fotó
- 2 db mp3 formátumú dal

Értékelési rendszer: A beküldött anyagokat szakmai zsûri értékeli, majd kiválasztja azokat a zenekarokat, amelyek szeptember 21-22-én élõ fellépési lehetõséget kapnak. A döntõsök fellépési sorrendje helyszíni sorsoláson dõl el.

Közönségszavazatok: A résztvevõ zenekarok korlátlan számban vásárolhatnak jegyeket továbbértékesítésre (a megvett jegyek minimális száma 40 db / zenekar). A jegyek egyben szavazólapok, melyeket a kitöltést követõen a kihelyezett gyûjtõdobozba kell bedobni. A szavazólapokat tilos elõre kitölteni. Csak a hiánytalanul kitöltött szavazólapok érvényesek, (névvel, címmel, stb.) mivel csak így zárhatók ki az esetleges visszaélések.

A zsûri értékelése: Minden fordulóban változó összetételû, 3-5 fõs szakmai zsûri értékeli a versenyzõket.

Összesített értékelés: Az összesített eredményt a zsûri- és közönségszavazatok 50-50%-ban határozzák meg. A földrajzi feltételek kiegyenlítése céljából a Budapesten és Pest megyén kívülrõl érkezõ zenekarokra leadott közönségszavazatok 1,5-szeres szorzóval számítanak.

Lebonyolítás: Tervezett idõbeosztás a hazai fordulókon:
15:30 beérkezés, fellépési sorrend meghatározása
16:00-19:30 koncertek
szombat
22:00 eredményhirdetés

Egy zenekar játékideje: 15 perc, átszerelés: 10 perc.