Hírarchívum

A Yahoo is belefog a zeneletöltési üzletbe?

A legfrissebb információk szerint a világ húsz legismertebb márkája között jegyzett Yahoo az online zeneletöltési üzletben is szeretne megvetni a lábát és ezzel továbbra is megtartani helyét a legjobbak között az internetes cégek között. Erre utal az a hivatalosan bejelentett tény is, hogy a cég még tavaly decemberben felvásárolta a Mediacode-ot, az egyik legismertebb zenei szoftverek fejlesztésével és előállításával foglalkozó vállalatot.

A Mediacode megvásárlása nem véletlen, ugyanis ennél a fejlesztő cégnél dolgozik az a kis csoprt is, amely az egyik legnépszerűbbnek és leghasználhatóbbnak bizonyult Winamp MP3-lejátszót elkészítő Nullsoft cég tulajdonosa is. Várhatóan a Yahoo a leendő zeneszolgáltatás alapját jelentő lejátszó kifejlesztését bízza a Mediacode-ra.

Mindez elemzők szerint már csak azért is érdekes, mert amennyiben a világszerte tízmilliók által nap mint nap használt Yahoo is beszáll az Apple által elindított lavinába, akkor az az online zeneletöltés győzelmét jelentené, és az elkövetkező néhány esztendőben alapvetően megváltoztathatja a zenevásárlási szokásokat. A Yahoo eddig a streaming technikát, vagyis a video- és zenesugárzást részesítette előnyben.