Hírarchívum

A dobos és az illegális letöltések

Új online video spot és a hozzá tartozó oldal hívja fel a zene szerelmeseinek figyelmét a legális online fel- és letöltésekre és megpróbálja az ezzel kapcsolatos híreszteléseket tisztázni. A kampány az IFPI és több zenész szervezet pro-music programjának részeként került napvilágra.Egy dobos látható abban a reklámfilmben, amely november második felétõl szerepel a www.pro-music.org címû oldalon, és amelyet a legtöbb iparági szervezet megkap ezekben a napokban világszerte, így most a MAHASZ tagjai és partnerei is. A program honlapja arra is megkéri a zenei ipar szereplõit, hogy minél több helyre, minél több emberhez juttassák el a filmet.

Magában a reklámfilmben egy dobos látható a dobfelszerelésével, aki elkezd dobolni. Hallani lehet a háttérben a hangját, hogy valaki csatlakozik az Internethez, és mindeközben azt látjuk, hogy egyre fogynak a dobos felszerelései, amelyek így egyre kevesebb hangot adnak, majd miután azok elfogytak, a zenész ruhái is eltûnnek, miközben õ még mindig dobol, és csak akkor áll le, amikor már nincs mivel és nincs min zenélni. A spot végén megjelenik az üzenet is: „Add neki vissza a felszerelését! Ha szereted a zenét, tölts le legálisan!”

A pro-music kampány 2003 májusában indult a legális zene védelmében a zenei élet szereplõinek közremûködésével, hiszen részt vettek-vesznek a programokban zenészek, elõadómûvészek, zeneszerzõk, major- és független lemezkiadó cégek és zenével foglalkozó kereskedõk is.

A spot letölthetõ és megtekinthetõ a http://www.pro-music.org/drummer helyrõl.