Hírarchívum

Itt a DualDisc!

A közelmúltban egyesült SONY BMG lemezkiadó a 2004 őszére tervezett indulás után kis késéssel piacra dobta katalógusának néhány kiemelkedő kiadványát az új DualDisc formátumban. A február 18-án megjelent albumok között egyaránt találhatóak kurrens kiadványok és a back-catalog népszerű darabjai is, az AC/DC „Back In Black” albumától kezdve Miles Davis „Kind Of Blue” lemezén át az Incubus, a Train, Usher vagy David Bowie legutóbbi albumáig. Sőt, Jennifer Lopez március 1-én megjelenő „Rebirth” (Újjászületés) c. korongja párhuzamosan fog megjelenne a hagyományos CD és a DualDisc formátumban is.

A DualDisc egy kétoldalas CD/DVD hibrid, amely egyik oldalán szabványos kétcsatornás 16-bit/44.1kHz audió formátumot tartalmaz, másik oldalán pedig olyan multimédiás tartalmakat, mint a magas felbontású, surround audio, videoklippek és egyéb felvételek, web link-ek, fotók, további információk, stb.

A DualDisc formátumot 2004 őszén mutatta be a Warner Music Group és a 5.1 Entertainment Group. A Universal Music Group a tavalyi évben öt kiadványt már megjelentetett ebben a formátumban.

forrás: Billboard