Hírarchívum

Indul a német Napster

December 9-étõl Németországban is elérhetõ a Napster – elsõként az angol nyelvterületen kívül. A szolgáltatás eddig csak az USA-ban, Kanadában és az Egyesült Királyságban üzemelt.

A német Napster másfél millió dal licenszével rendelkezik nem csak a nagyobb kiadók repertoárjából, hanem több mint 150 független cégébõl is. Kezdéskor körülbelül 20 ezer német nyelvû lemez is rendelkezésre áll.

A PC-használók havi 9,95 euró összegért fizethetnek elõ a szolgáltatásra. 14,95 euróért pedig a felhasználók korlátlan számú dalt másolhatnak ki a kompatíbilis hordozható lejátszókra a „Napster To Go” („Napster elvitelre”) szolgáltatás részeként.

Egyes dalok letöltésére is van lehetõség 0,99 euróért, vagy egy teljes album letöltésére 9.95 euróért. Belehallgatni az ingyenes 30 másodperces mintákba lehet. A letöltött zenék maximum háromszor másolhatók ki merevlemezre és kétszer hordozható lejátszókra.

Az új szolgáltatás népszerûsítésére a Napster országos tévékampányba kezd Németországban, illetve a Sat 1 televízió internetes oldalán, valamint különbözõ megállapodások köttettek a Napster megjelenésére különbözõ kereskedelmi üzletekben.

Forrás: Billboard