Hírarchívum

Az IFPI üdvözli Mandelson "nulla tolerancia" megközelítését a kalózkodással szemben

A zeneipar üdvözölte Peter Mandelson, az Európai Unió kereskedelmi biztosának közleményét, amely szerint az EU az Egyesült Államokkal együttmûködve "nulla tolerancia" megközelítést tanúsít a kalózkodással és illegális másolással szemben. Mandelson az elsõ informális EU-USA közös gazdasági miniszteri találkozóján beszélt Brüsszelben, 2005. november 30-án.

Az ipar már régen világossá tette, hogy a kalózkodással szembeni leghatékonyabb fellépést az EU és az USA együttmûködése hozhatja. John Kennedy, az IFPI Elnök-vezérigazgatója szerint "Ez a nulla tolerancia megközelítés szó szerint zene a füleinknek. Az európai mûvészek és lemezcégek hatalmas károkat szenvedtek el a szellemi tulajdon eltulajdonítása miatt. Szorosan együtt fogunk mûködni az Európai Bizottsággal az eredmények érdekében.

Erõteljesen javasoljuk, hogy az EU-USA közösség Kínát és Oroszországot jelölje meg elõdleges célterületként. Kína a világ legnagyobb kalózpiaca, ahol a zenei kalózkodás szintje eléri a 85%-ot, Oroszország pedig a világ legnagyobb kalózlemez-exportõrévé nõtte ki magát."

Mitch Brainwol, az amerikai lemezkiadók szervezetének (RIAA) Elnök-vezérigazgatója hozzátette: "Igen hálásak vagyunk Guttierez miniszter úrnak és az egész amerikai kormánynak, amiért a szellemi tulajdon védelmét folyamatosan az USA külgazdasági politikájának sarokpontjának nyilvánítja, és reméljük, ez az új együttmûködés világszerte, különbözõ országokban további reformokat ösztönözhet.