Hírarchívum

Hamarosan újra Fonogram Díjátadó Gála!

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége, együttmûködésben az Elõadómûvészi Jogvédõ Irodával, 2010. február 10-én, szerdán, este 8 órai kezdettel rendezi meg a magyar zenei élet kiemelkedõ eseményét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaestet.A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége, együttmûködésben az Elõadómûvészi Jogvédõ Irodával, 2010. február 10-én, szerdán, este 8 órai kezdettel rendezi meg a magyar zenei élet kiemelkedõ eseményét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaestet.

Az eseményt élõben közvetíti a Magyar Televízió, fellép számos kiváló elõadómûvész, és természetesen átadásra kerülnek az elõzõ év legjobb zenei teljesítményeiért járó elismerések, valamint a több évtizedes, kiemelkedõ zenei pályafutásért járó életmûdíjak! Összesen 22 különbözõ díj nyertesére derül fény a gálaest folyamán.

Egyes kategóriákban a széles körû szakmai elõszûrés után a 13 tagú Fonogram Bizottság választja majd ki az 5-5 jelölt közül a gyõzteseket. A Fonogram-díj idén új kategóriákkal is bõvül. Az év klasszikus és kortárs komolyzenei albumáról, valamint az év autentikus népzenei albumáról az öttagú Fonogram Komolyzenei és Népzenei Bizottság dönt. Mostantól díjat kapnak a nagyközönség elõtt talán kevésbé ismert, de a zenei produktumok létrehozásában jelentõs részt vállaló kísérõzenészek, vokalisták is.

További érdekesség, hogy idén elsõ ízben együtt ünnepelnek a mûvészek és kiadók: az eseményt a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége és az Elõadómûvészi Jogvédõ Iroda közösen rendezik.

Az eseménynek otthont adó Millenáris Teátrum színpadán élõben lép fel a hazai zenei élet néhány legnépszerûbb és legígéretesebb elõadója.

Fonogram Díjátadó Gála:
2010. február 10. 20:00 - Élõben az m1 mûsorán!