Hírarchívum

Nyaralásokat és esküvõt fizettek az eladott kalózlemezekkel

Egy középkorú házaspárt ítélt el a napokban a brit bíróság, akik kalózlemezek értékesítésével szerzett jövedelmükbõl újították fel otthonukat, jártak nyaralni, és fizették lányuk esküvõjét.Egy középkorú házaspárt ítélt el a napokban a brit bíróság, akik kalózlemezek értékesítésével szerzett jövedelmükbõl újították fel otthonukat, jártak nyaralni, és fizették lányuk esküvõjét.

A BBC News beszámolója szerint a házaspár férfi tagját 21 hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság, míg a feleség esetében 36 hét két évre felfüggesztett börtönbüntetésrõl, valamint 100 óra közérdekû munkavégzésrõl határozott a testület.

A páros hat éve üzletelt kalózlemezekkel. Otthonuk egy szobáját alakították át a hamisítványok gyártására alkalmassá, illegális termékeiket pedig egy jelszóval védett online portálon értékesítették. A hatóságok szerint tevékenységükkel több mint 200 ezer fontot kerestek.

A bíróságon elhangzottak szerint a házaspár illegális tevékenységükkel szerzett jövedelmükbõl újította fel otthonát, több külföldi nyaralásra fizetett be, autókat vásárolt, de lányuk 25 ezer fontos esküvõjét is az így szerzett pénzbõl fizették.

Forrás: HENT