Hírarchívum

Adele újabb rekordja

Adele lett a legtöbb letöltéssel büszkélkedhetõ nõi elõadó amellett, hogy az elmúlt 50 év statisztikáit figyelembe véve egy idõben két felvétele is szerepelt a kislemez eladási lista top 10-es mezõnyében ugyanabban az idõben, és ezzel rekordot döntött.Adele lett a legtöbb letöltéssel büszkélkedhetõ nõi elõadó amellett, hogy az elmúlt 50 év statisztikáit figyelembe véve egy idõben két felvétele is szerepelt a kislemez eladási lista top 10-es mezõnyében ugyanabban az idõben, és ezzel rekordot döntött.

Az énekesnõ Someone Like You címû slágere a két héttel ezelõtti Brit Awards után a 47. helyrõl ismét fellépett az elsõre, miközben a Rolling In The Deep a negyedik volt. 21 címû albuma pedig a number one, míg a 19 címû anyaga a negyedik helyet szerezte meg. A BBC Radio 1 adásában Adele elnézést kért, hogy mindig sír - például a Brit Awards-on is - de egyszerûen tele van érzelmekkel, alig tudja elhinni. ami körülötte zajlik. Ez a bravúr egyébként utoljára a Beatles-nek sikerült 1964-ben, amikor két kislemezük, az I Want To Hold Your Hand és a She Loves You a második, valamint az ötödik helyet birtokolta, illetve With The Beatles és Please Please Me címû lemezeik az arany- illetve ezüstérmes pozíciót szerezték még az album listán.

Adele Rolling In The Deep címû számát több mint 6,679,000-en vásárolták meg online. Az eddigi nõi csúcsot Lady Gaga tartotta a Poker Face-el. Az abszolút rekorder pedig a Black Eyed Peas I Gotta Feeling címû szerzeménye, amit több mint 7.8 millióan töltöttek le legálisan.

Forrás: BBC online