Hírarchívum

Internetes tehetségkutató verseny amatõr zenekaroknak

Hazai és határon túli amatõr zenekarok is nevezhetnek az Internetes Hangfoglaló 2012. elnevezésû könnyûzenei tehetségkutató versenybe. A fõdíjas bandát a közönség választja ki, a szakmai zsûri pedig nyolc kategóriában dönt értékes nyereményekrõl.Hazai és határon túli amatõr zenekarok is nevezhetnek az Internetes Hangfoglaló 2012. elnevezésû könnyûzenei tehetségkutató versenybe. A fõdíjas bandát a közönség választja ki, a szakmai zsûri pedig nyolc kategóriában dönt értékes nyereményekrõl.

A Hangfoglaló Magyarország 2012. nevû, októberig tartó könnyûzenei tehetségkutató-sorozat összesen 15 magyarországi és négy határon túli verseny összefogásával jött létre. A páratlan méretû verseny mostantól a világhálón is terjeszkedik.

- Az Internetes Hangfoglaló 2012 –n elsõsorban azok a zenekarok vehetnek részt, amelyek indultak a 19 regionális tehetségkutató valamelyikén függetlenül attól, hogy ott gyõztek-e vagy sem. A zenekarok május 7. és szeptember 20. között tölthetik fel egy saját szerzeményük videóját a YouTube-ra. Ha annak a linkjét elküldik a hfh@hanosz.hu e-mail címre, a videó megjelenik a www.hangfoglalasonline.hu oldalon. A videók alapján a közönség szavazhat majd a legjobb zenekarra, a szakmai zsûri pedig díjazza a zenekarokban játszó zenészeket, vagyis a legtehetségesebb gitárost, basszusgitárost, dobost, billentyûst, énekest, dalszerzõt és szövegírót, akik ugyancsak értékes nyereményekkel térhetnek haza – mondta Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) fõtitkára.

A Hangfoglaló Magyarország 2012. könnyûzenei tehetségkutató-sorozat 19 regionális versenye közül néhány már lezajlott, de a többire még lehet, sõt érdemes is nevezni. A zenekarok nemcsak az adott versenyen, például Szolnokon, Pécsen, Komáromban, Debrecenben vagy Pakson gyõzhetnek, hanem automatikusan továbbjutnak a nagy döntõbe is. Az idei Hangfoglalás Hangszer-, Hang-, Fény-, Színpad- és Stúdiótechnikai Kiállítás elsõ napján, október 5-én dõl el, hogy melyik zenekar kapja a fõdíjat, vagyis az egymillió forint értékû hangszereket és hangtechnikai eszközöket.

- A gyõztes felléphet a profik között a nagyszínpadon a hetedik Hangfoglalás Kiállításon, ami hivatalosan is Közép-Európa legnagyobb zenei demonstrációja. Tavaly 47 ezer látogatónk volt. Idén október 5. és 7. között megnyitjuk a Syma Csarnok A, B és C csarnokát is, így az eddigi 8000 helyett 12.000 négyzetméteres területen mutatkoznak be a kiállítók és rendezünk programokat. A korábbiaknál több színpadról szól majd élõ zene, de a kiállítótérnek lesz csendes része is, ahol nyugodtan lehet beszélgetni, nézelõdni – tette hozzá Andrásik Remo.

Forrás: PR Garden