Hírarchívum

Megújult a MAHASZ-slágerlista!

A piaci környezethez és a legújabb nemzetközi gyakorlathoz igazodva, a 2012-es év 27. hetétõl a MAHASZ is újítást vezet be a slágerlisták terén.A piaci környezethez és a legújabb nemzetközi gyakorlathoz igazodva, a 2012-es év 27. hetétõl a MAHASZ is újítást vezet be a slágerlisták terén.

A kiskereskedelmi hanghordozó-eladásokat tükrözõ slágerlisták hosszú évek óta pontos, a boltoktól kapott fogyási adatok összeadásával készülnek, és közel 8 éven, egészen pontosan 400 héten keresztül külön listája volt a zenei DVD-kiadványoknak.

Egyre kevésbé különválasztható azonban a két terméktípus piaca; sok esetben például ugyanaz a zenei, ill. képanyag ma már megjelenik CD+DVD és DVD+CD formátumban is.

A világ fontosabb zenei piacain bevett gyakorlatot követve, ettõl a héttõl kezdve a MAHASZ is ugyanazon a listán szerepelteti a zenei CD és DVD kiadványokat, így az eddigi, 400 héten át különálló DVD-lista megszûnik.

A megújult eladási listán, így a hetente publikált Top 40-en a CD-k és a digitális albumletöltések mellett ezután tehát a zenei DVD-k is megjelennek, sõt, ha egy anyag mindegyik formátumban megjlenenik, ezek össze is adódnak, erõsítve az adott cím pozícióját a slágerlistán.