Hírarchívum

A Tankcsapda a MAHASZ albumlista elsõ 14 helyén!

Történelmet írt a Tankcsapda: a hazai zenei slágerlisták történetében elõször fordul elõ olyan, hogy egyazon elõadótól 14 kiadvány szerepel a MAHASZ Top 40 albumlistán, ráadásul az elsõ 14 helyen!Történelmet írt a Tankcsapda: a hazai zenei slágerlisták történetében elõször fordul elõ olyan, hogy egyazon elõadótól 14 kiadvány szerepel a MAHASZ Top 40 albumlistán, ráadásul az elsõ 14 helyen!

A példátlan siker hátterében az áll, hogy a Tankcsapda zenekar - a közelmúltban napvilágot látott "Igazi hiénák" címû albumával egy idõben - újra megjelentette eddigi összes lemezét, ráadásul rendkívül kedvezõ, 990 Ft-os darabonkénti áron, egyedülálló terjesztési stratégiával, a MOL kúthálózatában. Így a rajongók olyan kincsekhez juthatnak hozzá, amelyek az utóbbi években nem vagy csak rendkívül korlátozott példányszámban voltak kereskedelmi forgalomban. "A legjobb méreg" és a "Punk & Roll" címû lemezek most elõször vásárolhatók meg önálló CD formátumban.

A debreceni banda régi-új albumai a megjelenést követõen azonnal megkezdték hódításukat a charton: múlt héten a Top 40-ben egyszerre feltûnt a kérdéses 14 Tankcsapda-album. Ez már önmagában is rekordnak számít, azonban a szervezett terjesztés és a rajongók kimagasló érdeklõdése igazán a 46. héten éreztette hatását: jelenleg ugyanis a kiemelkedõ eladási adatoknak köszönhetõen a mezõny elsõ 14 helyén kizárólag a Tankcsapda kiadványai szerepelnek.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége által hetente összeállított slágerlisták történetében eddig hasonló eset mindössze egyszer fordult elõ. A 2001-es rekord apropója Zámbó Jimmy sajnálatos halála volt, aminek következtében a Király lemezei a MAHASZ lista elsõ 13 helyét foglalták el. (A sors furcsa összjátéka, hogy Jimmy heteken át tartó slágerlistás "uralkodásának" annak idején épp a Tankcsapda zenekar vetett véget; az akkor frissen megjelenõ "Agyarország" címû album volt az, amely 2001 kilencedik hetében meg tudta szerezni az elsõ helyet, letaszítva a királyt a trónról - vagy legalábbis a dobogó legfelsõ fokáról.)

A két charttörténeti eseményben közös, hogy mind Zámbó Jimmy, mind pedig a Tankcsapda lemezei nem új kiadványként, "sorlemezként" kerültek egyszerre ilyen nagy mennyiségben a zenevásárlók figyelmének középpontjába, hanem újragyártott, keresett katalógustermékek újbóli terjesztésének köszönhetõ a kereskedelmi siker. A Tankcsapda kiemelkedõ eredménye azonban azt példázza, hogy a zene útja a rajongókhoz továbbra is töretlen, és a 21. század digitális világában is el tud jutni klasszikus fizikai hanghordozó a zenekedvelõ vásárlókhoz.