Hírarchívum

Újabb korosztályt érhet el a zeneletöltés

A Playstation gyártója, a Sony azután, hogy egy hete jött ki saját legális internetes zeneboltjával, új technikai csodáit máris ennek szolgálatába állítja, legalábbis erről tanúskodik az új játékkonzol amerikai bemutatója, amely egy újabb korosztályt vett célba.A Sony Playstation a világ legnépszerűbb játékgépe, hiszen az e típusba tartozó első és második generációs konzolok eladásai messze felülmúlták a rivális Nintendo vagy Microsoft hasonló adatait. A Playstation1 érdekessége az volt, hogy nem csak játszani lehetett rajta, de zenei CD-ket is lejátszott. A második generációs készülék a sok technikai újítás mellett már DVD lemezek megtekintésére is használható.

Az új Playstation Portable vagyis a hordozható konzol ugyan még nem tartalmaz a játékok szempontjából újdonságot, de egy ponton mérföldkő: zenelejátszóként is működik, kétféle adattárolót használ, 1,8 gigabájtos UMD optikai lemezeket és memory stick memóriakártyát. Vagyis a Sony ezzel azt apró gépezettel már a zene letöltéses formáját támogatja, nem meglepő módon alig egy héttel a saját internetes szolgáltatásának megnyitása után.

A kis gép elsősorban az iskolások nagy kedvence lehet a megrögzött játékmániások mellett, így egy újabb korosztály kaphat majd rá az internetes zeneletöltésre (reméljük a legálisra) és ezen keresztül a zenehallgatásra.

A kérdés csak az, hogy a korábban szintén a Sony által kifejlesztett Walkman és Discman sorsát mindez mennyiben változtatja majd meg?(mahasz.hu)