Hírarchívum

Az Eircomnál már nem érhetõ el a Pirate Bay

Az Eircom és az ír zeneipar megállapodásának megfelelõen szeptember 1-jétõl már nem érhetõ el a Pirate Bay Írország legnagyobb internetszolgáltatójának felhasználói számára. Az oldal domainneveit és IP címeit egyaránt blokkolják.Az Eircom és az ír zeneipar megállapodásának megfelelõen szeptember 1-jétõl már nem érhetõ el a Pirate Bay Írország legnagyobb internetszolgáltatójának felhasználói számára. Az oldal domainneveit és IP címeit egyaránt blokkolják.

Augusztusban a zeneipar képviselõi e-mailben kérték több internetszolgáltatótól, hogy a felhasználók számára ne legyen elérhetõ a Pirate Bay. Míg a UPC és a BT Ireland elutasította a kérést, addig Írország legnagyobb szolgáltatója, az Eircom szeptember 1-jei hatállyal blokkolja a Pirate Bay-hez való hozzáférést.

A felhasználók a portálra látogatva azt az üzenetet olvashatják, hogy a Pirate Bay oldalhoz nem férhetnek hozzá. Ezen kívül egy hosszabb üzenetben leírják, hogy a Pirate Bay-en jogvédett tartalmakat lehet illegálisan letölteni, és azok, akik ezt teszik, jogszabálysértést követnek el. Ugyanakkor megnyugtatják a felhasználókat, hogy az Eircom nem figyeli, hogy milyen tevékenységet folytatnak a világhálón, és a jövõben sem fognak ehhez szükséges szoftvereket használni. Továbbá garantálják, hogy semmilyen személyes adatot nem adnak ki harmadik fél számára, még a lemezkiadóknak sem.

Az Irish Times úgy tudja, hogy az Eircom együttmûködési megállapodást kötött a Sony-val, az EMI-jal, a Universallal és a Warnerrel, hogy közösen fejlesszenek ki egy újfajta on-line zeneszolgáltatást, amit még karácsony elõtt szeretnének bemutatni.

Forrás: ITMania