Hírarchívum

Zeneletöltés már Pannonosoknak is

A T-Mobile után alig egy héttel mobil zeneletöltési szolgáltatást indít a Pannon GSM is. A mobil-társaság állítása szerint az új megoldással minden eddiginél jobb minõségben hallgatható zeneszámok tölthetõk le mobil eszközökre.A Pannon GSM "djuice zene" fantázianevû szolgáltatással kezdetben a Warner Music lemezkiadó ezer számos választéka válik elérhetõvé a djuice elõfizetõk számára, ezt követõen a kínálat még az idén mintegy 10 ezer számra bõvül - áll a Pannon GSM közleményében. Egy zeneszám letöltésének díja 600 forint, a letöltés után az elõfizetõ korlátlan alkalommal meghallgathatja a telefonján tárolt dalokat. A zeneszámok ugyanakkor nem küldhetõk át másik telefonszámra: kizárólag akkor játszhatók le, ha a készülékbe az eredeti megrendelõ SIM-kártyáját helyezik be. A teljes számok letöltése mellett a szolgáltatás arra is lehetõséget nyújt, hogy azok rövidített változatát csengõhangként mentsék el az elõfizetõk, vagy az adott album borítóját háttérképként megrendeljék.

Egy díjmentesen letölthetõ program segítségével az erre alkalmas Nokia, Siemens és SonyEricsson tulajdonosok használhatják a szolgáltatást. Az amerikai Chaoticom vállalat által kidolgozott speciális fájlformátumot kifejezetten GPRS adatátvitelre optimalizálták; a tömörítésnek köszönhetõen egy átlagos zeneszám mindössze 700-900 kilobájt méretû, 16 kilobites mintavételezése ugyanakkor sztereó hangminõséget nyújt.

Többek között az alábbi elõadók zeneszámaiból tudnak válogatni a pannonosok egyelõre: Missy Elliot, R.E.M., Linkin Park, The Doors, Fine Young Cannibals, Green Day, ZZTop, Cher, A-HA, Seal, Vangelis, Sugar Ray, Rod Stewart, The Red Hot Chili Peppers, Unique, Spigiboy, Ákos, Zsédenyi Adrienn.

(Pannon GSM, origo)