Jogosultkutatás

Az alábbi felületen a MAHASZ által 2016. július 28-át követően beszedett és felosztott jogdíjakra vonatkozó jogosultkutatás végezhető el. A jogosultkutatás célja, hogy a MAHASZ mielőbb beszerezze a jogdíjak kifizetéséhez szükséges, számára még esetleg hiányzó, vagy csak hiányosan rendelkezésére álló információkat.

Keresés a hangfelvételi adatokban

Az alábbi felületen megjelenítjük azokat a hangfelvételeket, amelyek azonosításához a MAHASZ-nak további információra lehet még szüksége. Hangfelvételeire a lap alján található szabadszavas keresőbe beírva tud rákeresni.

A kiválasztott hangfelvételek regisztrációjához kövesse a Hangfelvételek keresése és regisztrációja részben leírt lépéseket.

A jogosultkutatás során végzett hangfelvételi regisztráció természetesen a későbbi évek jogdíját is érinti, ha tehát a most regisztrált hangfelvétel pl. jövőre vagy bármikor később újra megjelenik a felhasználók által szolgáltatott játszási listában, akkor e hangfelvétellel kapcsolatban az érintett hangfelvétel előállítóknak további tennivalója már nem lesz.

A hangfelvételek adatait úgy tüntetjük fel, ahogy azokat átadták nekünk. Kérjük, hogy a regisztrációt megelőzően minden esetben ellenőrizze az adatok helyességét. Kérjük továbbá, hogy csak azokat a hangfelvételeket regisztrálja, amelyek a kiadója gondozásában kereskedelmi forgalomban megjelentek. Ha a listában olyan hangfelvételt talál, amelyet korábban már lejelentett számunkra, de a felhasználó hibás adatszolgáltatása miatt a MAHASZ nem tudta beazonosítani, kérjük, azt a hangfelvételt is jelentse le újra, még akkor is, ha helytelen írásmóddal került be.

Kérdéseivel, észrevételeivel keresheti a MAHASZ irodát a (06-1) 391-42-00 telefonszámon vagy a jogdij@mahasz.hu e-mail címen.

Hangfelvételek keresése és regisztrációja:
  1. A keresőmező használatával keresse meg azokat a hangfelvételeket, amelyeknek Ön jogtulajdonosa
  2. A lista bal oldalán található jelölőmezővel válassza ki azokat a hangfelvételeket, amelyeknek Ön igazolhatóan jogtulajdonosa
  3. A lista alján található "Kijelöltek exportálása" gombra kattintva mentse el a hangfelvétellistát XLS formátumban
  4. Nyissa meg a mentett fájlt, és egészítse ki a sorokat a szükséges információkkal (ha a megnyitáskor hibaüzenetet lát, kattintson az Igen gombra a megnyitáshoz)
  5. Töltse fel a szerkesztett fájlt a MAHASZ kiadói felületén (www.mahaszjogdij.hu/kiado) a megszokott módon (ha még nincs regisztrációja, ugyanezen a felületen regisztrálhat jogosultként)

Kereső: