Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége Közös Jogkezelő Egyesület
2016. május 27. Hella napja van
ÚJ SLÁGERLISTA OLDAL: zene.slagerlistak.hu - minden egy helyen!
Hírek
MAHASZ
Slágerlisták
Arany- és platinalemezek
Piaci adatok
Kalózkodás
Jogok, Jogdíjak
GY.I.K.
Információk és letölthető dokumentumok
DJ-k számára
háttérzene-szolgáltatók számára
Legális online zeneáruházak
Partnerek
Hírek

A sebesség lassításával űzné el a kalózokat a RapidShare

Drasztikusan lelassította az ingyenes letöltési lehetőségekre kattintók letöltési sebességét a RapidShare. A portál a MegaUpload bezárása után felé áramló kalózokat kívánja elriasztani a lépéssel.

A MegaUpload ellen indult januári hatósági eljárás meglehetősen látványos hatást gyakorolt a tárhely szolgáltatásként működő letöltő oldalakra. A kalóztartalmakat (is) elérhetővé tévő felületek közül sok beszüntette működését, még több pedig leállította prémium feltöltőinek jutalmazási rendszerét.

A MegaUpload bezárását követően jelentős forgalom terelődött át a hasonló rendszerű letöltő szolgáltatás, a RapidShare felé. Azok a kalózok azonban, akik abban bíznak, a svájci oldal átveszi a MegaUpload helyét, úgy tűnik, csalatkozni fognak. A RapidShare ugyanis a jogtulajdonosokkal és a hatóságokkal való konfrontációt követően komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy felületén csak legális tartalom legyen elérhető. Ennek eddigi leghangsúlyosabb eleme, hogy forgalomlassítással igyekeznek elriasztani az új tárhely-felületet kereső kalózokat.

A RapidShare üzemeltetői a TorrentFreak portálnak adtak tájékoztatást döntésükről. Ebben kifejtik, az ingyenes letöltési fiókok forgalmának lassítását a jelen körülmények között szükségesnek találták. Azt tapasztalják ugyanis, hogy kalózoldalak a RapidShare felületét ajánlják az illegálisan terjesztett fájlok fel- illetve letöltési felületeként. Az üzemeltetők úgy vélik, ha az ingyenes letöltések sebességét lassítják, azzal kedvét szegik a kalózoknak az oldal használatában.

Mindazonáltal, a RapidShare ad lehetőséget arra, hogy az ingyenes letöltés sebessége a megszokott gyorsaságú legyen. A lehető leggyorsabb letöltési sebesség biztosításához a fájlok feltöltőinek kell hozzájárulásukat adni, mégpedig oly módon, hogy elérhetőségük megadásával, a feltölteni kívánt fájlra vonatkozó nyilatkozattal, valamint a letöltési linkek megosztási felületeinek előzetes közlésével lehetőséget adnak az oldal üzemeltetőinek, hogy a megosztani kívánt fájlok legalitását ellenőrizzék.

Forrás: HENT

további hírek


Főoldal | Hírek | MAHASZ | Slágerlisták | Arany- és platinalemezek | Piaci adatok | Kalózkodás | Jogok, jogdíjak | GY.I.K.
© 2003-2016 Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége Közös Jogkezelő Egyesület (Az IFPI Magyar Csoportja)
1113 Budapest, Harcos tér 5. | tel.: 06 1 3914200 | fax: 06 1 2002679 | Minden jog fenntartva.
Félfogadás kizárólag időpont-egyeztetés alapján. Kérjük, e-mailben vagy telefonon egyeztessen kollégáinkkal.
powered by lightmedia