Háttérzene-szolgáltatóknak

Háttérzene-szolgáltatóknak

A MAHASZ a 2024. évben a 2023. évre kihirdetett díjszabását alkalmazza a 2016. évi XCIII. törvény 156. § (2) bekezdése alapján.

Vendéglátó-, kereskedelmi vagy szálláshely működtetője, rendezvény szervezője által végzett felhasználás után fizetendő jogdíjak:
A felhasználó az alábbi típusú jogosítások közül választhat:

  • átalánydíjas jogosítás: A felhasználáshoz adott engedély alapján, a felhasználó jogdíj megfizetése mellett korlátlan mennyiségű hangfelvételt jogosult többszörözni. A jogosítás kizárólag a vendéglátóhelyen vagy rendezvényen nyújtott háttérzene-szolgáltatásra, és azokra a hangfelvételekre terjed ki, amelyek a vendéglátóhely üzemeltetőjének vagy a rendezvény szervezőjének tulajdonát képező vagy birtokában lévő hanghordozókon találhatók. Amennyiben a helyszínen önálló műsort szolgáltató lemezlovas dolgozik, az általa készített, illetve felhasznált többszörözésekre a vendéglátóhely vagy rendezvény által szerzett felhasználási engedély nem terjed ki.
  • alkalmankénti jogosítás: vendéglátó- kereskedelmi vagy szálláshely működtetője, rendezvény szervezője egy adott, előre bejelentett alkalomra és pontosan megjelölt helyszín(ek)re jogosíttathatja a felhasználó (vendéglátó-,kereskedelmi illetve szálláshely működtetője, rendezvény szervezője stb.) a  többszörözött hangfelvételeket. A jogosítás kizárólag a vendéglátóhelyen vagy rendezvényen nyújtott háttérzene-szolgáltatásra, és azokra a hangfelvételekre terjed ki, amelyek a vendéglátóhely üzemeltetőjének vagy a rendezvény szervezőjének tulajdonát képező vagy birtokában lévő hanghordozókon találhatók. Amennyiben a helyszínen önálló műsort szolgáltató lemezlovas dolgozik, az általa készített, illetve felhasznált többszörözésekre a vendéglátóhely vagy rendezvény által szerzett felhasználási engedély nem terjed ki.
  • példányonkénti jogosítás: Amennyiben a felhasználó vendéglátó-, kereskedelmi vagy szálláshely működtetője, rendezvény szervezője, köteles minden egyes másolat elkészítését megelőzően írásban, elektronikus formában Excel formátumban, külön oszlopokban közölni a közös jogkezelő szervezettel az írható CD-re többszörözni kívánt hangfelvételek listáját, megjelölve az előadóművészt, a hangfelvétel címét és kiadóját. Egy adathordozóra legfeljebb 90 perc lejátszási idejű hangfelvétel másolható.

Átalánydíjas (éves) dj jogosítás menete:

1.)    Regisztráció a www.mahaszjogdij.hu weblapon.
2.)    Jogosítások/Új jogosítás/Háttérzene - átalánydíjas jogosítás menüpont alatt adatok megadása
3.)    E-mailt küldünk a befizetendő jogdíj mértékéről
4.)    A jogdíj befizetése:

Befizetéskor a megjegyzés/hivatkozás rovatban fel kell tüntetni a www.mahaszjogdij.hu oldalra történő belépéshez használt pontos felhasználónevét!

Az összeg befizethető: utalással (OTP Bank 11713005-20413435), bármely OTP bankfiókban személyesen, Mahasz irodában személyesen (kizárólag előzetes időpont egyeztetés alapján!  T: 391-4200 vagy info@mahaszjogdij.hu)

5.)    Az összeg beérkezése, az adatok és az adatszolgáltatás leellenőrzése után számlát állítunk ki, melyet elektronikusan és/vagy postán megküldünk. Ez igazolja a jogosultságot addig, amíg az éves jogosítást igazoló dj plasztikkártyáját le nem gyártjuk és postázzuk az Ön részére
6.)    Az átalánydíjas jogosítás esetén a felhasználó félévenként köteles részletes adatszolgáltatást nyújtani a birtokában lévő összes olyan többszörözött hangfelvételről, amelyek az adott időszakban (naptári év) a birtokában van Excel táblázatban, külön oszlopokban megadva a hangfelvételek előadóját és címét, valamint az adott hangfelvételről készített többszörözések számát.


Alkalmankénti dj jogosítás menete:

A felhasználó köteles a rendezvény időpontját megelőző legkevesebb három munkanappal korábban benyújtani az engedélykérelmet, ezzel egyidejűleg megfizetni a jogdíjat!

1.)    Regisztráció a www.mahaszjogdij.hu weblapon.
2.)    Jogosítások/Új jogosítás/Háttérzene - alkalmankénti jogosítás menüpont alatt adatok, helyszín megadása.
3.)    Többszörözési lista feltöltése (adatszolgáltatás) A felhasználó a felhasználási igény benyújtásával és a jogdíj megfizetésével egyidőben köteles részletes adatszolgáltatást nyújtani a birtokában lévő összes olyan többszörözött hangfelvételről, a melyek az adott helyszínen és időpontban a birtokában lesznek.
4.)    E-mailt küldünk a befizetendő jogdíj mértékéről
5.)    A jogdíj befizetése:

Befizetéskor a megjegyzés/hivatkozás rovatban fel kell tüntetni a www.mahaszjogdij.hu oldalra történő belépéshez használt pontos felhasználónevét!

Az összeg befizethető: utalással (OTP Bank 11713005-20413435), bármely OTP bankfiókban személyesen, Mahasz irodában személyesen (kizárólag előzetes időpont egyeztetés alapján!  T: 06 1 391-4200 vagy info@mahaszjogdij.hu)

6.)    Az összeg beérkezése, az adatok és az adatszolgáltatás leellenőrzése után számlát állítunk ki, melyet elektronikusan és/vagy postán megküldünk. Ez igazolja a jogosultságot.


Példányonkénti dj jogosítás menete:

1.)    Regisztráció a www.mahaszjogdij.hu weblapon.
2.)    Jogosítások/Új jogosítás/Háttérzene - példányonkénti jogosítás menüpont alatt adatok, darabszám megadása.
3.)    Többszörözési lista feltöltése (A CD-n szereplő dalok listája, melyek maximum 90 perc hosszúságúak lehetnek és valamilyen audio formátumban kell szerepelniük.)
4.)    E-mailt küldünk a befizetendő jogdíj mértékéről
5.)    A jogdíj befizetése:

Befizetéskor a megjegyzés/hivatkozás rovatban fel kell tüntetni a www.mahaszjogdij.hu oldalra történő belépéshez használt pontos felhasználónevét!

Az összeg befizethető: utalással (OTP Bank 11713005-20413435), bármely OTP bankfiókban személyesen, Mahasz irodában személyesen (kizárólag előzetes időpont egyeztetés alapján!) T: 06 1 391-4200 vagy info@mahaszjogdij.hu)

6.)    Az összeg beérkezése, az adatok és az adatszolgáltatás leellenőrzése után számlát állítunk ki, melyet elektronikusan és postán megküldünk. A számlával együtt kerül kipostázásra a cd korongra felragasztandó számozott, hologramos matrica.

Bővebben a DJ-k által fizetendő jogdíjakról a Mahasz díjszabásában olvashat
Probléma, kérdés esetén kérjük, hívja a 06 1 391-4200 telefonszámot, illetve írjon az info@mahaszjogdij.hu e-mail címre.