Rádiót / TV-t üzemeltetőknek

TV, Rádió, webrádiók által fizetendő jogdíjak
A hangfelvételt sugárzás útján és/vagy bármely más hasonló eszközzel vagy módon – ideértve a számítógépes („webcasting”), illetve mobilhálózat igénybevételét is – a nyilvánossághoz közvetítő felhasználó az előadóművésznek és a hangfelvétel előállítójának együttesen a felhasználással összefüggésben keletkezett bevételei 4%-ának megfelelő összegű jogdíjat köteles fizetni. A felhasználó számára ingyenes vagyoni előnyt juttató támogatásból származó bevételei után 1% jogdíj megfizetésére köteles.


A jogdíj megfizetésének módja:
1.)    Regisztráció a www.playlist.hu weblapon.

2.)    Szerződéskötés: A szerződéshez szükséges adatok megadása (Üzemeltető neve, Tv/rádió/webrádió neve, címe, a szerződés aláírója e-mailen elküldve a burikkata@mahasz.hu címre)

3.)    Adatszolgáltatás: Minden negyedév lejártát követő 20. napig, a www.playlist.hu oldalon bevételi adatok és játszási lista lejelentése.

4.)    A megadott adatok alapján kiszámoljuk a fizetendő jogdíjat (4% reklámbevételek után, 1% a támogatások után, de minimum az aktuális díjközleményben megadott minimum jogdíj).

5.)    A felhasználó számára a kiszámolt jogdíjról jogdíjfizetési értesítőt küldünk postán.

6.)    A jogdíj megfizetése, mely után számlát állítunk ki és szintén megküldjük.

Minden egyéb a tv/rádió/webrádiótól különböző nyilvánossághoz való közvetítés sugárzás útján, vezetékkel vagy bármely más hasonló eszközzel felhasználás esetén (pl. weboldal háttérzene szolgáltatás, interaktív webcast szolgáltatás) kérjük lépjen kapcsolatba velünk a burikkata@mahasz.hu e-mailcímen.

A tv-k, rádiók, webrádiók nyilvánossághoz való közvetítés sugárzás útján, vezetékkel vagy bármely más hasonló eszközzel történő felhasználási formáinak jogdíjait a MAHASZ és az EJI közösen szedi, az alábbi díjszabás alapján:

A MAHASZ a 2024. évben a 2021. évre kihirdetett díjszabását alkalmazza a 2016. évi XCIII. törvény 156. § (2) bekezdése alapján.

Tájékoztatás a hangfelvételek sugárzására vonatkozó díjszabásról
EJI-MAHASZ Díjszabás 2021 »
EJI-MAHASZ Díjszabás 2020 »
EJI-MAHASZ Díjszabás 2019 »
EJI-MAHASZ Díjszabás 2018 »
EJI-MAHASZ Díjszabás 2017 »
EJI-MAHASZ Díjszabás 2016 »
EJI-MAHASZ Díjszabás 2015 »